Μιχάλης Γ, Κώτης Βιογραφικό

Βιογραφικό

Μιχάλης Γ. Κώτης – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Λογοτέχνης

Ο Μιχάλης Γ. Κώτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1939 από πατέρα Καλύμνιο και μητέρα Τηλιακιά. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Καραφυλλάκη, πατέρας τριών παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών.

Σπούδασε Δάσκαλος στην Π.Α. Ρόδου, μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Δ.Δ.Ε. και παρακολούθησε Σεμινάρια και Συνέδρια που αντιστοιχούν  σε  δύο  έτη  στα δεκατρία έτη που υπηρέτησε το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος και ως Διευθυντής σε όλους τους τύπους Σχολείων, ως Βοηθός Επιθεωρητή, ως Προϊστάμενος και ως Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. από το 1984 μέχρι το 1997 – έτος συνταξιοδότησής του.

Ανέπτυξε αξιόλογη δραστηριότητα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα.         Ως εκπαιδευτικός με τη διεξαγωγή Σεμιναρίων στους δασκάλους της εκάστοτε Περιφέρειάς του, με τη συμμετοχή του σε Συνέδρια και Σεμινάρια και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας του Νομού επί πολλά χρόνια. Και ως μέλος της κοινωνίας με την ενεργό συμμετοχή του σε Συλλόγους, Σωματεία, Επιτροπές και Συμβούλια.

Εκεί, όμως, που ιδιαίτερα ξεχώρισε ήταν στη διεξαγωγή επιστημονικών Ερευνών (8 συνολικά) και στη συγγραφή βιβλίων, επιστημονικών και λογοτεχνικών, 46 συνολικά μέχρι σήμερα, ήτοι: (11 επιστημονικά και 35 λογοτεχνικά).  Τα 3 από τα 11 επιστημονικά αναφέρονται στις 8 ερευνητικές εργασίες του και τα υπόλοιπα 8 σε διάφορα θέματα παιδαγωγικού, μεθοδολογικού και ψυχολογικού περιεχόμενου. Και από τα 35 λογοτεχνικά βιβλία: Επτά Μυθιστορήματα (βιβλία 7), δεκατέσσερις Νουβέλες (βιβλία 4), Εκατόν πενήντα δύο Διηγήματα (βιβλία 8) και δεκαέξι ποιητικές Συλλογές –  περίπου 1.000 ποιήματα – (βιβλία 16).

Από τα 46 βιβλία έχουν εκδοθεί 19, ήτοι: 9 επιστημονικά (πέντε ερευνητικές εργασίες – βιβλία 3) και (θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας και Μεθοδολογίας – βιβλία 6). Και 10 λογοτεχνικά, ( μυθιστορήματα τρία – βιβλία 3), νουβέλες και διηγήματα – βιβλίο 1), και έξι ποιητικές συλλογές – βιβλία 6). Επίσης έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά περισσότερες από 280 εργασίες του.

Για τις επιστημονικές και λογοτεχνικές του επιδόσεις και για την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό έχει διακριθεί με δεκάδες Μετάλλια, Βραβεία, Επαίνους, Διπλώματα και Πλακέτες από αξιόλογα Πνευματικά Κέντρα, Ελληνικά και Διεθνή.

Ξεχωρίζουν τα Πανελλήνια Βραβεία: 7 στην Πεζογραφία (1 Πρώτο, 2 Δεύτερα, 3  Τρίτα) και 4 στην Ποίηση (1 Δεύτερο και 3 Έπαινοι).

Με τη Λογοτεχνία ασχολείται 62 χρόνια, (συστηματικά πάνω από μισό αιώνα!) Χαρακτηρίζεται από πολλούς ένας από τους πολυγραφότερους και αξιολογότερους Δωδεκανήσιους συγγραφείς και λογοτέχνες.

Είναι τακτικό Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», του «Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων», της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου και πρώην Έφορος Βιβλιοθήκης της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σήμερα είναι συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και την έκδοση λογοτεχνικών βιβλίων.

Εργογραφία

 • Ανέκδοτα  25
  • 1 ερευνητική εργασία (συμπεριλαμβάνει 3 έρευνες)
  • 1 παιδαγωγικό
  • 10 ποίηση
  • 13 πεζά
 • Εκδοθέντα   20
  • Επιστημονικά 9
   • Ερευνητικές Εργασίες 3 ((συμπεριλαμβάνουν 5 έρευνες)
   • Παιδαγωγικά 6
  • Λογοτεχνικά 11
   • Πεζά 5
   • Ποίηση 6